Відзначили Всесвітній день дикої природи

Вперше це молоде свято відзначили у 2013 році. З цього часу день регулярно нагадує нам про вразливість світу фауни та флори та нагальну потребу в його захисті. Адже в іншому випадку дика природа просто буде знищена.

Ми відзначили свято дикої природи еколого-освітніми заходами.

В Долині нарцисів відбулася тематична екскурсія екологічною стежкою. Учасниками стали 15 місцевих вихованців дошкільного навчального закладу.

У програмі заходу були:

  • Розповідь про свято день дикої природи, цінність біологічного різноманіття та збереження видів.
  • Екскурсія екологічною стежкою «Долиною нарцисів».
  • Знайомство з видами ранньовесняної флори: первоцвітом весняним і шафраном Гейфеля, спостереження у природі за цвітінням.
  • Акцентування уваги на комахах, тваринах, рослинах і деревах, які діти знають.
  • Розвиток знань про навколишній світ, кольори квітів, мовлення.
  • Перехід в будівлю еколого-освітнього центру, перегляд презентації про збереження дикої природи.
  • Робота з розмальовками з первоцвітом весняним і шафраном Гейфеля.
  • Гра-руханка «Мандрую по землі».

У Дошкільному закладі освіти №2 м. Рахів «Смерічка» з вихованцями старшої групи було проведено екологічне заняття на тему «Бурий ведмідь – символ Карпатського біосферного заповідника». Бурий ведмідь не тільки наш символ, герой багатьох казок та мультфільмів, але й вид, який внесений до Червоної книги України, знаходиться на межі зникнення та потребує охорони.

З малечею ми говорили про те, як виглядає ведмідь, де він проживає, чим харчується та що ця тварина робить взимку. Далі переглянули навчальний мультик, з якого дізнались як ведмедик облаштовує свій барліг, скільки часу він там спить та які ще тварини впадають в зимову сплячку.

Після цього зробили аплікацію «Сплячий ведмедик», для якої діти розмалювали розмальовку, сформували з неї барліг та наклеїли сніг із вати. При цьому засвоїли, що вирубування лісів призводить до зменшення кількості місць, де ведмідь може вільно жити та спокійно зимувати.

Наприкінці заняття зіграли в рухливі екологічні ігри:

  • «Лісова стежина»;
  • «Полонина».

Для першої гри були використані ігрові килимки, пройшовши якими діти відтворювали рухи та звуки ведмедя. В наступній грі ми використали м’які іграшки для лялькового театру. У нас були присутні як дикі звірі, так і свійські тварини. Під час гри увагу діток акцентовано на тому, що все-таки ведмідь це великий та хижий звір, тому інколи він буває небезпечним для людини, особливо, якщо прокинувся взимку і сильно голодний.

 

Новини

Міжнародний круглий стіл «Еколого-правові, науково-освітні та транскордонні аспекти впровадження Карпатської конвенції та Протоколів до неї» (м. Рахів, 3-4 жовтня 2024 р.)

Завдяки ініціативі адміністрації Карпатського біосферного заповідника, міжнародна науково-практична конференція «Карпатський регіон і проблеми сталого розвитку» (13-15 жовтня 1998 року в м. Рахів) рекомендувала: «З метою створення міжнародного правового поля в галузі збереження природи та соціально-економічного розвитку країн Карпатського регіону, урядам цих країн розробити і прийняти Карпатську конвенцію сталого розвитку». А зусиллями українського уряду Польща, Румунія, […]

  • Без категорії

Як ми відзначили Міжнародний день Матері-Землі

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають Міжнародний день Землі. Цей день став символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. В різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти. Екоосвітяни установи провели просвітницькі заходи з нагоди Дня Землі в […]

  • Екоосвіта