Екологія – наше майбутнє

16 вересня працівниці Карпатського біосферного заповідника взяли участь в цікавому екологічному заході – І міському конкурсі «Екологія – наше майбутнє». Даний захід приурочений до Всеукраїнської акції «День юного натураліста», яка проводиться щорічно в останній робочий день третього тижня вересня. Метою акції є активізація роботи з учнівською молоддю щодо формування у неї екологічної культури, залучення її до практичної природоохоронної роботи та інших біологічних напрямів.

Подія, яка відбулась у приміщенні Будинку культури м. Рахова, стала завершальним етапом тижневої підготовки школярів до конкурсу. Організаторами заходу виступили Рахівська міська рада і Центр науково-технічної, дитячої та юнацької творчості (ЦНТДЮТ).

У конкурсі взяли участь команди школярів ЗЗСО та вихованці закладів позашкільної освіти Рахівської територіальної громади. Учасники виконували завдання різного рівня складності та брали участь в творчих завданнях.

Команди зупинялись на своєрідних зупинках:

«Художня»;

«Карпатський біосферний заповідник»;

«Сортування сміття»;

«Ландшафтний дизайн»;

«Ліси нації та парки надії».

Протягом вересня школярі заздалегідь збирали пластикові пляшки та кришечки, які зважили та відправили на переробку. На конкурс також були представлені поробки з природніх матеріалів, екологічні міні-проекти тощо.

Екопросвітниці заповідника підготували для юних екологів завдання за наступними напрямками:

атмосфера та озоновий шар;

рослини КБЗ, внесені до Червоної книги України;

тварини КБЗ, внесені до Червоної книги України.

Майже всі учасники проявили гарні знання та активно відповідали на поставлені запитання, за які отримували бали.

За підбитими підсумками команди-переможці нагороджені грамотами та подарунками від Рахівської міської ради. Головою конкурсного журі була ст. науковий співробітник ботанічної лабораторії заповідника А.В. Козурак.

Екоосвіта КБЗ

Новини

Як ми відзначили Міжнародний день Матері-Землі

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають Міжнародний день Землі. Цей день став символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. В різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти. Екоосвітяни установи провели просвітницькі заходи з нагоди Дня Землі в […]

  • Екоосвіта

Відбулося чергове засідання Координаційної ради

16 квітня ц. р. відбулося чергове засідання Координаційної ради Карпатського біосферного заповідника (КБЗ) під головуванням директора установи Микола Рибака. Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання всіх жертв російської агресії проти України. Частина членів ради працювала в традиційному форматі, у той час як решту брали участь у засіданні дистанційно з використанням платформи ZOOM. Наша установа впродовж […]

  • круглі столи