Як екоосвітяни вчилися комунікації в соціальних медіа

Працівниці відділу еколого-освітньої роботи Карпатського біосферного заповідника взяли участь у тренінгу з ефективних комунікацій в соціальних мережах, який організувала громадська організація ГО «ФОРЗА» в Ужгороді. Навчальний захід охопив майже 30 фахівчинь лісового господарства та природоохоронних установ України.

Під час теоретичної частини відбулося ознайомлення з роботою в соціальних мережах Facebook, Instagram, Tik-tok, Telegram та Youtube. Учасниці тренінгу вчилися правильно вести сторінки, боротися з негативною інформацією та комунікувати з хейтерами. Говорили й про ресурси, які варто залучати для створення контент-планів. Також виконували практичні завдання, зокрема щодо аналізу цільової аудиторії соціальних мереж різних установ та сторінок конкурентів. Практикувалися у створенні власного контенту, його ефективності та можливостей просування власної сторінки для залучення більшої аудиторії читачів.

Як виявилося, основним елементом успішного ведення сторінок в соціальних мережах є оформлення профілю, а саме: логотипу, основної світлини та найважливішої інформації про установу. Принаймні, тренер Тетяна Шаміна наголосила, що визначальною складовою будь-якої публікації є саме текст. Він повинен бути коротким, максимально спрощеним і доступним для читачів.

А наприкінці заходу фахівчині ділилися враженнями щодо ефективності навчання у форматі тренінгу. Можливість комунікації в соціальних мережах за допомогою онлайн-інструментів цифрового світу наразі особливо актуальна. Навчатися  новому, отримувати новий досвід – завжди корисно! Приємно й те, що всі учасниці були нагороджені сертифікатами про успішне проходження тренінгу та невеличкими подарунками.

Важливо зазначити, що впродовж вересня, екоосвітяни установи брали участь у інформаційному марафоні, який також організувала ГО «ФОРЗА» в межах проєкту «Ліси в жіночих руках». Цей марафон складався з чотирьох онлайн зустрічей, під час яких були розглянуті важливі питання гендерної політики в природоохоронних установах та організаціях.

Новини

Як ми відзначили Міжнародний день Матері-Землі

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають Міжнародний день Землі. Цей день став символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. В різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти. Екоосвітяни установи провели просвітницькі заходи з нагоди Дня Землі в […]

  • Екоосвіта

Відбулося чергове засідання Координаційної ради

16 квітня ц. р. відбулося чергове засідання Координаційної ради Карпатського біосферного заповідника (КБЗ) під головуванням директора установи Микола Рибака. Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання всіх жертв російської агресії проти України. Частина членів ради працювала в традиційному форматі, у той час як решту брали участь у засіданні дистанційно з використанням платформи ZOOM. Наша установа впродовж […]

  • круглі столи