Музей гуцульської бриндзі

Тут про полонинське вівчарство розповідають через призму сучасних інформаційних технологій.
Відвідувачі, завдяки віар-окулярам та картинам доповненої реальності, можуть перенестися на полонину і побачити випасання, доїння овечок та виготовлення сиру. Власне музей складається з 2 частин: приміщення та мальовничого подвір’я.

У приміщенні туристи на спеціальних картах вказують, звідки приїхали. Потім шлях веде до вівчарської стаї. Там, біля берфели з казанком, путерою та бербеницею, можна поринути в магію виготовлення овечого сиру на полонинах. Щоб надати більше інформації про високогірне вівчарство, на екрані демонструють фільм Гуцульська овеча бриндзя.

Врізка: У музеї можна скуштувати бриндзю, приміряти гуцульське вбрання, навчитися варити справжню кулешу 

На мальовничому подвір’ї можна відпочити та насолодитись запашними ароматами трав та квітів. Спеціально виготовлений мангал очікує тих гурманів, хто замовить кулінарний майстер-клас.

Крім того, в крамниці музею можна придбати справжню продукцію вівчарства: бриндзю, вурду, сир (залежно від пори року), а також унікальні продукти Закарпаття.

Контакти

місто Рахів, вулиця Шевченка, 210