Міжнародна науково-практична конференція «Роль біосферних заповідників (резерватів) та інших природоохоронних територій для реалізації в Україні стратегії сталого розвитку»

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас до участі у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Роль біосферних заповідників (резерватів) та інших природоохоронних територій для реалізації в Україні стратегії сталого розвитку» (до 55-річчя створення Карпатського заповідника та 30-річчя створення в Україні біосферних заповідників (резерватів)), яка відбудеться 11-13 жовтня 2023 року в м. Рахів Закарпатської обл.

Для розгляду пропонуються наступні питання:
1. Проблеми становлення та розвитку мережі біосферних заповідників і біосферних резерватів ЮНЕСКО в Україні.
2. Роль науки в розробці та формуванні новітньої теоретико-методологічної бази для розвитку заповідної справи.
3. Національна мережа територій і об’єктів природно-заповідного фонду: етапи інституціоналізації.
4. Роль установ природно-заповідного фонду та інших природоохоронних територій у відновленні порушених російською військовою агресією екосистем та екологічної реставрації деградованих війною земель.
5. Проблеми вдосконалення управління, матеріально-технічного, фінансового та кадрового забезпечення установ природно-заповідного фонду та збереження інших природоохоронних територій.
6. Стимулюючі механізми розвитку заповідної справи: формування природоохоронних громадських практик.
7. Транскордонні біосферні резервати ЮНЕСКО – проблеми і перспективи.

Додаткова інформація – у першому повідомленні.

Оргкомітет конференції

Новини

Міжнародний круглий стіл «Еколого-правові, науково-освітні та транскордонні аспекти впровадження Карпатської конвенції та Протоколів до неї» (м. Рахів, 3-4 жовтня 2024 р.)

Завдяки ініціативі адміністрації Карпатського біосферного заповідника, міжнародна науково-практична конференція «Карпатський регіон і проблеми сталого розвитку» (13-15 жовтня 1998 року в м. Рахів) рекомендувала: «З метою створення міжнародного правового поля в галузі збереження природи та соціально-економічного розвитку країн Карпатського регіону, урядам цих країн розробити і прийняти Карпатську конвенцію сталого розвитку». А зусиллями українського уряду Польща, Румунія, […]

  • Без категорії

Як ми відзначили Міжнародний день Матері-Землі

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають Міжнародний день Землі. Цей день став символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. В різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти. Екоосвітяни установи провели просвітницькі заходи з нагоди Дня Землі в […]

  • Екоосвіта