Аж до холодів буйволи житимуть у Долині нарцисів

Автор: Тарас Гіпп

Ці красені будуть жити у Долині нарцисів аж до осінніх холодів. Спочатку у заповідному масиві випасалися 7 голів буйволів, зокрема Павлик, Леді, Мірабела, Каролінка, Яфинка, Катка та Ієшуа. А наприкінці минулого року стадо поповнилося ще на одну особину.
Буйволи чудово адаптувалися до місцевих умов. Вони підтримують лучні екосистеми, де зростає нарцис вузьколистий – основна місцева окраса. А ще унікальні тварини поїдають вербу, яка несе загрозу Долині нарцисів. Адже з року в рік поле все більше заростає верболозом та іншими чагарниками, які висмоктують підземні запаси води.
До речі, буйволи не завдають популяції нарцису жодної шкоди, бо випасаються у спеціально відведених місцях, обмежених по периметру електропастухом.
Також на ділянках випасу ці тварини створюють невеликі водойми і калюжі, в яких можуть селитися різні комахи, земноводні і риби, що корисно вплине на біорізноманіття Карпат.
Ельвіра Ангер, провідний фахівець відділу еколого-освітньої роботи

Тварини поїдають вербу, яка несе загрозу Долині нарцисів

Новини

Як ми відзначили Міжнародний день Матері-Землі

Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають Міжнародний день Землі. Цей день став символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. В різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти. Екоосвітяни установи провели просвітницькі заходи з нагоди Дня Землі в […]

  • Екоосвіта

Відбулося чергове засідання Координаційної ради

16 квітня ц. р. відбулося чергове засідання Координаційної ради Карпатського біосферного заповідника (КБЗ) під головуванням директора установи Микола Рибака. Захід розпочався із вшанування хвилиною мовчання всіх жертв російської агресії проти України. Частина членів ради працювала в традиційному форматі, у той час як решту брали участь у засіданні дистанційно з використанням платформи ZOOM. Наша установа впродовж […]

  • круглі столи